Костюм за кръщене

Качествен костюм за кръщене от магазин „Точици“

  Кръщенето е един от най-магичните и празнични дни в живота на човек. Въвеждането на детето в Божия храм и християнската вяра е едновременно свещен ритуал и вълнуващ празник за цялото семейство. Затова в този специален ден е важно да облечете детето си подобаващо. Докато при момиченцата родителите почти винаги залагат на рокли, то за момчетата най-удачният и предпочитан избор е костюмът за кръщене.
Вижте повече…
Костюм за кръщене 1

Костюм за кръщене за вашите изискани малчугани

В магазин за бебешки и детски дрехи „Точици“ може да намерите най-подходящия костюм за кръщене за Вашето дете, като изберете измежду нашите висококачествени тоалети от доказани производители, които ни утвърждават като лидер в бранша. И тъй като изборът на костюм за кръщене има своите специфики, в следващите редове ще ви дадем няколко съвета как да се спрете на най-подходящия модел.  

История на костюма за кръщене

  Преди 18-и век бебетата не са носили специален костюм за кръшене, а са кръщавани в своите повивки, или пелени, които са били бели на цвят. Тази традиция идва от написаното в Библията, според което Дева Мария е „родила първородния си син и го е повила“. С течение на времето се е появил костюмът за кръщене, подобен на дрехата, с която е изобразяван Исус Христос, нещо като роба, рокля или дълга риза. Всъщност през последните близо 300 години децата са били обличани именно с такъв костюм за кръщене.
Костюм за кръщене 2

Костюм за кръщене в изискан стил

Тази бяла дреха дълго време е била традиционният костюм за кръщене както за момичетата, така и за момчетата. Костюмът за кръщене постепенно се е модернизирал и особено през последните три десетилетия е станал такъв, какъвто го познаваме в наши дни. Сега костюмът за кръщене може да бъде едновременно стилен и красив, но все така носещ в себе си традициите и усещането за чистота и смирение, които този празник повелява.  

Защо е необходим костюмът за кръщене?

  Днес костюмът за кръщене е модерна и красива дреха, най-често комплект от няколко части, с която вашето дете ще изглежда красиво в този толкова важен и специален ден. Той е празник за цялото семейство и именно затова е важно да изберете костюм за кръщене, с който вашето момченце ще изглежда стилно и очарователно, за радост на всички ваши близки и роднини, които са дошли да ви уважат. Специално подбраният костюм за кръщене показва уважение към събитието, към храма, в който се намирате и към самия ритуал, носещ много тайнство, надежда, вяра и положителна енергия.
Костюм за кръщене 3

Костюм за кръщене в различни цветове

В днешно време след церемонията в църквата често се прави почерпка за гостите – у дома или в ресторант, а „главен герой“ на нея е именно детето, на което всички ще се радват още повече, когато е облечено в красив костюм за кръщене. На такова събитие всички присъстващи са облечени официално и с внимание към повода, но най-важен остава костюмът за кръщене на детето – това е покупка, в която си заслужава да инвестирате време и средства. Не на последно място – вашето дете, облечено в красив костюм за кръщене ще изглежда очарователно на снимките, които задължително запечатват това голямо събитие и след време ще ги гледа с любопитство, не само то, но и цялото семейство.  

Какво включва костюмът за кръщене?

  Костюмът за кръщене може да включва различни елементи, в зависимост от стила, който сте избрали, както и възрастта на момченцето. Костюмът за кръщене при бебетата най-често е от мека памучна материя и включва панталонки и боди или ризка.
Костюм за кръщене 4

Костюм за кръщене и за най-малките

Той може да бъде съчетан с мека шапчица или с красиви аксесоари като папийонка или елече, които придават повече стил и изисканост на тоалета. При по-големите момченца костюмът за кръщене вече може да бъде сладък умален вариант на класическия мъжки костюм – със сако и панталон, риза, папийонка или дори вратовръзка. Тирантите също са предпочитано допълнение към костюма за кръщене, защото придават несравним чар и изглеждат едновременно стилно и закачливо.  

Как да изберем костюма за кръщене ?

  Относно цвета на костюма за кръщене няма задължителни изисквания, но бялото остава сред най-предпочитаните цветове, защото носи усещане за чистота и невинност. Разбира се, може да изберете костюм за кръщене в няколко цвята, например, бяло с черно, със синьо, зелено или друг любим цвят. Ако вашето дете вече е по-голямо и във възраст, в която може да изрази своите предпочитания, вземете му костюм за кръщене, който и то самото хареса. Така костюмът за кръщене ще допринесе за това да се чувства по-спокойно и в добро настроение по време на ритуала. Въпреки че е хубав празник, той може да бъде стресиращ за детето, особено при по-малките, защото ще е нещо ново и непознато за него, включва потапяне във вода, рязане от косичката и други традиционни ритуали.
Костюм за кръщене 5

Костюм за кръщене – елегантен

 

Грешки при избора на костюм за кръщене

  Тъй като поводът е особено специален, важно е да изберете подходящия костюм за кръщене на Вашето дете с особено внимание. Една от грешките, които може да допуснете е да изберете прекалено шарен костюм за кръщене, целия в анимационни герои или други ярки елементи. Факт е, че на децата винаги им отива да изглеждат сладки и шарени, но костюмът за кръщене е добре да бъде по-стилен и изчистен от прекалено много елементи. Както вече споменахме, костюмът за кръщене трябва да показва уважение към ритуала и към църквата като институция. Много важно е костюмът за кръщене да е от мека и приятна за детето материя, за да не му създаде допълнителен дискомфорт, заедно с целия стрес, който понякога съпътства ритуала. Тъй като костюмът за кръщене най-често се купува специално за повода, понякога и от по-рано, изберете внимателно точния размер. Костюмът за кръщене е важно да пасва перфектно на детето ви, за да се чувства то удобно и да изглежда прекрасно на всички снимки за спомен. Съобразете костюма за кръщене и със сезона. За лятото изберете костюм за кръщене, който не запарва, защото в църквата може да е горещо. Дори и за топлото време предвидете връхна дреха, защото в някои църкви има климатизация, от която може да духа на детето. За по-студеното време изберете костюм за кръщене от по-плътни материи. Най-добре обаче той да е от няколко части, които може да обличате или събличате при нужда.  
Качествен костюм за кръщене от магазин „Точици“
История на костюма за кръщене
Защо е необходим костюмът за кръщене?
Какво включва костюмът за кръщене?
Как да изберем костюма за кръщене?
Грешки при избора на костюм за кръщене


 
icon

За поръчка на по-голям брой артикули от този продукт, моля свържете се с нас на телефон 0882 46 18 68