heading

Зимни детски якета – незаменими за студените дни 2-ра част

Водоустойчиви зимни детски якета

Децата обичат да играят в снега или дори в локвите в дъждовно време, затова е от съществено значение цялото им основно облекло – зимните детски якета и ботушите, както и панталоните им да не пропускат вода. Обърнете внимание, че има разлика между водоотблъскващи и водоустойчиви зимни детски якета.
Зимни детски якета за момиче 1

Зимни детски якета за момиче с перлен ефект в лилав цвят

Ако детето ви се нуждае от яке за игра в детската градина или училище, или за кратки разходки до парка, тогава водоотблъскващите зимни детски якета са добър вариант. Този тип зимни детски якета имат специално покритие, което ще предпази децата сухи при леко намокряне като слаб дъжд. Водоустойчивите зимни детски якета, от друга страна, са направени от специална водоустойчива мембрана, като Gore-Tex или Softshell са може би най-известните. Мембраната на този тип зимни детски якета има малки пори в себе си, които са твърде малки, за да проникне дъжд, но все пак позволяват на потта да излезе, което ги прави дишащи. Тези зимни детски якета често имат специални допълнителни функции като покрити ципове и залепени шевове, които са термично обработени, за да се предотврати проникването на вода през шевовете върху тъканта.    

Ветроустойчиви зимни детски якета

Зимни детски якета за момиче 2

Зимни детски якета за момиче в червен цвят

Ветроустойчивостта е друг важен фактор, на който трябва да обърнете внимание,  когато избирате зимни детски якета. Децата настиват много по-лесно от възрастните и студеният вятър е един от най-големите виновници за това през зимните месеци. Устойчивостта на вятър е особено важна за зимните детски якета, ако детето ви прекарва много време в детска количка, разхожда се или играе при всякакви метеорологични условия, особено пък ако ще прекарва времето си и на ски пистата. Ветроизолацията се постига чрез използване на плътно изтъкани влакна от специална материя. Добрите зимни детски якета, които не пропускат вятър и студ не е задължително да бъдат прекалено дебели. На пазара вече се предлагат различни модели зимни детски якета, които са от подобрени материи и са едновременно топли и леки, благодарение на което не затрудняват движенията на малчуганите, когато тичат или играят.   Разгледайте разнообразието от детски якета на нашия сайт.   Водоустойчиви зимни детски якета Ветроустойчиви зимни детски якета