heading

Детски долнища от магазин Точици за спорт и свободното време

Търсите детски долнища – магазин Точици препоръчва за вас

Съществува дума, която напоследък е по-известна с погрешното си изписване и значението си. Имам предвид думата „анцуг“, която означава костюм на немски. Е, тази дреха е известна и от вицове за хора, които биха облекли такъв костюм и за опера, и за ресторант. С думата анцуг назоваваме спортна дреха в две части. За децата обаче предпочитаме да имаме няколко пъти повече от долната част на костюма – детски долнища: един костюм е полезен, но и седем детски долнища не стигат за един сезон.

Какво да имаме предвид при избора на детски долнища

Общото между темата за детски долнища и господата от вица, споменат по-горе, е, че в избора на тази дреха трябва да се вложи старание. Какво да съобразим:
  • Детски долнища са почти задължително изискване в яслите и детските градини. Това е така, защото детските долнища са със свободна кройка, с ластик са и децата се научават да се обличат сами бързо. Освен това в детската градина децата интензивно играят с една и съща дреха и в дневната стая, и на двора.
  • Обърнете внимание на кройката на дъното на детското долнище – при по-малките деца те са с допълнителна платка заради пелените. При по-големите деца, избирайте детски долнища, като накарате детето да клекне – не бива да се оголва кръста, нито дъното да е увиснало при изправяне.
  • Добре е детските долнища да са с широк ластик на талията и с допълнителна връзка за пристягане, защото всяко дете има различно съотношение между ханш и талия.
  • Материята, от които се изработват детски долнища – тъй като се ползват по няколко чифта детски долнища на ден, бихте се подвели да купите компромисни. Не си позволявайте това – неудобна кройка, лош изкуствен плат могат да притеснят детето, а то ще е  далеч от вас и няма да можете да разберете какво се случва. Понякога изборът на тази дреха е по-важен от избора на панталон за абитуриентската.
Детски долнища 1 снимки
  • Широчината на крачола на детски долнища – ако са прилепнали, ще се усукват около крачето и чорапките на детето, ако са твърде широки – ще го спъват.
  • Крачолите на детски долнища – децата се чувстват по-добре, ако те завършват с широк ластик. Крачолът на детски долнища трябва да се спуска свободно, да не се задържа на прасеца и да се закрепя на глезена. Някои модели детски долнища завършват с цип, който прибира крачола. Имайте предвид обаче, че не всички деца обичат да усещат „подрънкването“ на този цип и това, че той се закача по текстилните подови настилки.

За най-студените месеци: ватирано спортно детско долнище

Детски долнища могат да се носят и през зимата – магазин Точици предлага същите удобни кройки, но от ватиран плат. Те са вашата сигурност в дълги ден на игри.   Търсите детски долнища – магазин Точици препоръчва за вас Какво да имаме предвид при избора на детски долнища За най-студените месеци: ватирано спортно детско долнище