heading

Пъстроцветните бебешки играчки – незаменимият помощник при растежа на мъничето

Бебешки играчки за новородени

Защо дори новородените се нуждаят от бебешки играчки? Не е ли твърде рано да напълним креватчето и да отрупаме с бебешки играчки повивалника на новия член на семейството? Не, никога не е твърде рано и играчките не са прищявка за глезене на мъничето, те са нужни за емоционалното и физическото му израстване. Детската игра не е само забавление, детето истински се самообучава, играейки с бебешки играчки от първите дни на своя живот. Наблюдавали ли сте как играе бебето – то може да повтори десетки пъти един и същ жест към предмета; с трогваща методичност може да поднася към устата си бебешки играчки, докато в един момент успее да ги захапе; може да приближава и отдалечава бебешки играчки в пълна съсредоточеност, докато събира очи и издава звуци. И в цялото това време то няма да го прави, за да ви очарова, а несъзнателно ще  създаде безценните пътечки от неврони в мозъка му, които ще свържат ръката и окото, ще „запомнят“ и разстоянието, и най-бързия и ефективен начин да се върши това движение.  

Мнението на специалистите по детско развитие за играчките

Бебетата се нуждаят от бебешки играчки, за да растат – за да се развива техният мозък, за да координират движенията си, за да се развиват сетивата и пространственото ориентиране. Периодът 0 – 7 години психолозите приемат за „златното време“ за развитие на психомоториката. Това е периодът, в който тялото на детето е непосредствено свързано с емоциите и играта изразява именно емоциите. След тази фаза детето навлиза в периода на ролевата игра и игрите с правила, което е вече етап от социалното му развитие.   Бебешки играчки снимки  

Какво избираме, когато избираме бебешки играчки

Какво да съобразим, когато търсим бебешки играчки. Те трябва да са меки, без изкуствени власинки, които могат да задавят  бебето или да раздразнят кожата му. Избирайте бебешки играчки с лесни за почистване части, от безвредни материали, с безвредни бои, от нежен плюш, с мек пълнеж. Играчките е добре да бъдат с ярки акценти, с контрастни точици, с очички, с пищялки. Предлагат се бебешки играчки с „практическа“ полза за делника на бебето: такива, които успокояват и охлаждат венеца при никнене на зъбче, бебешки играчки за гушкане в помощ при приспиване, бебешки играчки дрънкалка. Любими и необходими остават и бебешките играчки тип въртележка. Магазин „Точици“ предлага бебешка играчка – музикална въртележка за легло, която има щипка и може да се закача и на количката и на леглото, а забавните цветни животинки създават усмивка у малчовците. Такива бебешки играчки дават възможност да се развива акомодацията на очите.   Бебешки играчки за новородени Мнението на специалистите по детско развитие за играчките Какво избираме, когато избираме бебешки играчки   Разгледайте нашите предложения за бебешки играчки от Точици.