Бебешка пелена

Изберете качествена пелена от магазин за бебешки и детски дрехи „Точици“

  Пелената е винаги в списъка на задължителните покупки, които всяка бъдеща майка трябва да си набави. Пелената е особено удобен и незаменим аксесоар, пръв помощник на родителите след раждането на детето. В магазин за бебешки и детски дрехи „Точици“ може да изберете предпочитаната от вас пелена – бамбукова или муселинова, в различни размери, десени и цветове.
Вижте повече…Ако имате нужда от допълнителна информация при избора на пелена не се колебайте да попитате на място в нашите физически магазини, където ще получите компетентен съвет от нашите консултанти, както и да се свържете с нас на имейл адреса ни office@tochici.bg или на телефон: 0882 46 18 68. Ако изберете пелена от нашите магазини, или чрез нашия онлайн магазин може да сте сигурни, че получавате качествен продукт, от доказани производители и внимателно подбрана материя, който ще може да използвате дълго време, без притеснения. В следващите редове може да намерите полезна информация за това как да използвате пелената и дали да изберете бамбукова или муселинова пелена и каква е разликата между тях.
Бебешка пелена 1

Бебешка пелена в розов цвят

 

Какви са предимствата на муселиновата пелена?

  Пелената е незаменим аксесоар за бебетата от няколко поколения. Преди пелената най-често е била парче тензух, но днес тя е много подобрена, така че да е още по-нежна и удобна за новороденото. Всъщност пелената от тензух днес е надградена в муселинова. Муселинът е лек, фино изтъкан памучен или копринен плат, който според историческите данни е възникнал първо в Южна Азия, по-конкретно – в  Бангладеш и е донесен в Европа през 17 век. Муселиновата пелена има много предимства и си заслужава да я включите сред покупките за своето бебе. На първо място муселиновата пелена е изработена от дишаща материя, която не дразни и не запарява особено чувствителната кожа на новородените. Муселиновата пелена е терморегулираща – отвежда част от топлината и така предпазва детето от прегряване. Неслучайно дрехи от муселин се използват много широко в страни със сух и горещ климат. Още едно доказателство, че муселинът е изключително фин е друго негово приложение – такъв плат се използва и като филтър при прецеждане на утайка от вино. Освен всички други предимства, муселиновата пелена е изключително здрава – може да я перете много пъти и да я ползвате дълго, преди да се захаби или скъса – нещо, особено важно за родителите на новородени, които винаги имат купища пране, тъй като бебетата постоянно се цапат и се налага да ги преобличат по няколко пъти на ден.  

Какви са предимствата на бамбуковата пелена?

 
Бебешка пелена 2

Бебешка пелена за спокоен сън

Според древните вярвания растението бамбук било свещено, помагало за сбъдване на желания и носело късмет. Днес то със сигурност е много ценно – бамбукът е широко разпространен в обзавеждането и за декорация, но той е особено ценен за производството на тъкани – чрез прецизно обработване на нишки от бамбукова трева. Бамбуковата пелена има уникалната способност да не задържа почти никаква влага и по този начин има антибактериален ефект. Обърнете внимание, че бамбуковата пелена задържа около 80% по-малко влага от памучната.  Бамбуковата също има терморегулиращ ефект – през зимата тя затопля, а през лятото охлажда, благодарение на специалната си естествена материя. Нещо любопитно е, че бамбуковата пелена е особено природосъобразна и еко, защото производството на тази материя минимално вреди на околната среда, за разлика от други материи, които изискват тежки обработки.  

За какво да използваме бебешката пелена?

 
Бебешка пелена 3

Бебешка пелена в син цвят

Бъдещите родители може би ще се запитат за какво точно се използва бебешката пелена, но тя е толкова практична и необходима, че накратко може да обобщим – за почти всичко. Пелената на първо място е универсална подложка, която може да поставите под бебето – в креватчето, в детската количка. Може да я използвате, за да го преобуете на нея или да го подложите като килимче за игра, на което мъникът спокойно да се върти. Можете да използвате пелената и за повиване, като по този начин бебето ще се чувства удобно в първите месеци. Пелената ще ви е нужна и при оригване на новороденото. Може да я сложите на рамото си и да предпазите дрехите си от млякото, което бебетата изпускат в този задължителен след хранене момент. С пелената може нежно да избърсвате и ъгълчетата на устните на бебето след хранене. А тъй като муселиновата пелена е особено абсорбираща може да я ползвате и като заместител на хавлия, защото е мека и попива веднага. В топло време може да използвате пелената и като леко одеалце, без да си притеснявате, че така на Вашето бебенце ще му е прекалено топло.    

Как правилно да се грижим за пелената?

 
Бебешка пелена 4

Бебешка пелена от качествени материали

Както вече споменахме – бебешката пелена, била тя муселинова или бамбукова, е много здрава и може да си я ползвате дълго време, стига да се грижите за нея по правилен начин. Добре е да изперете пелената преди да я ползвате, за повече сигурност може и да повторите процеса два-три пъти, защото пелената става все по-мека след всяко пране. За да удължите живота й най-добре при изпирането й да не използвате препарати за премахване на петна, агресивни прахове или омекотители. Без притеснение изперете пелената в пералня на температура до 40 градуса и програма до 1000 оборота. Оставете я да изсъхне на слънце, а ако използвате сушилня, изберете средна температура. Не ви съветваме да сушите пелената на радиатор, защото така нишките й стават по-твърди.  

Пелената – красив и практичен подарък

 
Бебешка пелена 5

Бебешка пелена в различни нюанси

Както вече се убедихте, пелената има много приложения и е особено полезен помощник за всяка майка. Затова това е един страхотен подарък за всички ваши близки, които очакват дете или скоро са станали родители. Още една пелена никога няма да е излишна и може да се ползва за толкова много неща. Освен това от магазин за бебешки и детски дрехи „Точици“ може да изберете пелена, красиво опакована в удобна кутия, което я прави още по-подходяща за подарък.  В нашите физически магазини и онлайн предлагаме и мека пелена оделаце, която е перфектна и за завиване, подложка за игра или повиване. Мекото одеалце освен, че е много красиво, ще осигури и по-спокоен сън на бебето. Предлагаме модели с различни десени, както и в различни цветове, подходящи за всеки вкус. Така че не се колебайте да изберете такъв подарък за вашите близки.    Изберете качествена пелена от магазин за бебешки и детски дрехи „Точици“
Какви са предимствата на муселиновата пелена?
Какви са предимствата на бамбуковата пелена?
За какво да използваме бебешката пелена?
Как правилно да се грижим за пелената?
Пелената – красив и практичен подарък        
icon

За поръчка на по-голям брой артикули от този продукт, моля свържете се с нас на телефон 0882 46 18 68